startsida
nyheter
produkter
begagnat
Hyr
Verkstad
kontakta oss
Moped
pgo
tgb
MOTOCR
Övrigt


Hjälmar


Vi har ett stort sortiment på hjälmar. Allt från barnhjälmar till Vuxen, City, MTB och racerhjälmar. På bilden visar vi några av de modeller vi har i butiken.

Vi har småbarnshjälmar med grönt spänne.

För barn upp till 7 år rekommenderas en småbarnshjälm med grönt spänne. Den ger samma skydd som en vanlig cykelhjälm, men har ytterligare en funktion i det gröna spännet som går upp vid en viss belastning. Spännet öppnas om barnet fastnar i en klätterställning eller liknande, och är till för att förhindra kvävningsolyckor.
Risken för att spännet ska gå upp vid en cykelolycka är liten. Tester visar att den kraft som uppstår i hakbandet/spännet vid en simulerad omkullkörning ligger långt under den angivna öppningskraften för småbarnshjälmens hakband/spänne.
Det finns CE-godkända hjälmar för barn som endast är så kallade lekhjälmar, men för att vara säker på att hjälmen är godkänd för cykling ska man kontrollera att den är märkt EN 1080. 

Källa: NTF konsument

 

MIPS HJÄLMAR

Cykla säkert med hjälm

MIPS®-teknologin efterliknar hjärnan
Den mänskliga hjärnan hålls på plats av en trögflytande ryggmärgsvätska som låter hjärnan förflytta sig något i skallen och denna dämpande rörelse skyddar hjärnan vid yttre våld. MIPS® är en unik teknik som syftar till att skydda hjärnan mot sneda slag genom att härma denna funktion och på så sätt minska de krafter som överförs till hjärnan.